Millised on parimad kõrvatropid magamiseks?

Millised on parimad kõrvatropid magamiseks?

Hea une saavutamiseks on oluline rahulik ja vaikne ümbritsev keskkond ning üks võtmekomponent selle saavutamisel on sobivate magamiseks mõeldud kõrvatropide kasutamine.

Õigete kõrvatropide valimine magamiseks võib oluliselt mõjutada une kvaliteeti. Kuid mille põhjal hinnata, millised on parimad kõrvatropid une jaoks? 

Siin on mõned aspektid, mida tuleks arvestada magamise jaoks kõrvatroppe valides.

Materjal ja toimimise funktsioon:

Magamiseks mõeldud kõrvatroppe on erinevast materjalist, näiteks vahtkummist, silikoonist või hoopis vormitavast materjalist (nt vahast või pehmest silikoonist). Materjali puhul on oluline, et see oleks nahasõbralik, mugav ning korduvkasutatavate kõrvatroppide puhul ka puhastatav.

Ühekordsed vahtkummist kõrvatropid on kõige levinumad ja sageli ka kõige odavamad, kuid need võivad olla mõnele inimesele kõrvas ebamugavad. Ühekordsete kõrvatroppide puhul tasub rõhutada, et need on päriselt mõeldud ühekordseks kasutamiseks. Nende korduvalt kasutamise tõttu suureneb märkimisväärselt kõrvapõletike tekkimise risk.

Heaks alternatiiviks on Sleeep mäluvahust otsikutega kõrvatropid, millel on kõrva kuju järgi kohanduvate otsikute funktsioon, aga samas on need otsikud puhastatavad ja pikemaajaliselt kasutatavad.

Silikoonkõrvatropid on pehmemad ja mugavamad, kuid need ei pruugi nii tihedalt kõrva sobituda. Mida paremini istuvad kõrvatropid kõrvas, seda paremat summutust need ka pakuvad. Silikoonist kõrvatroppe on aga sageli erineva kuju ja suurusega otsikutega, mis tähendab, et kõigil on võimalus leida endale sobiv variant.

Vormitavad kõrvatropid kohanduvad kõrva kuju järgi ning võivad olla hea lahendus nende jaoks, kellele pole teised kõrvatropid kas suuruse või kuju tõttu sobinud. Neid kõrvatroppe saab vormida täpselt kõrva kuju järgi, kuid lõplik summutusaste sõltub sellest, kui hästi kõrvatropid kõrva sobituvad ja seal püsivad.

Müravähendus:

Magamiseks mõeldud kõrvatropid võivad olla erineva summutusega. Paljud eelistavad magamiseks kõrvatroppe, millel on kõrgem mürasummutusaste. Siis tuleb aga arvestada, et need võivad raskendada oluliste helide, näiteks äratuskella, kuulmist. Kõige suurema summutusega on meie kõrvatroppide valikus hetkel Sleeep kõrvatropid.

Kui sooviks, et kõrvatropid pakuksid natukene väiksemat summutust, siis tasub uurida Vibes vormitavaid kõrvatroppe.

Mugavus:

Mugavus on oluline tegur magamiseks mõeldud kõrvatroppe valides. Vali kõrvatropid, mis sobivad kindlalt kõrva, põhjustamata ebamugavust ega valu. Tasub aga arvestada, et kõrvatropid on kuulmekäigu jaoks ikkagi mingil määral võõrkeha, mistõttu kõrvatroppide pikemalt kasutamine võib mõnel inimesel kõrva esialgu hellaks teha, aga see möödub mõningase kandmise jooksul. Kindlasti ei tohiks aga kannatada suurt valu!

Suurus ja kuju:

Nagu ka eelnevalt kirjutasin, siis kõrvatroppe on saadaval erineva suuruse ja kujuga, seega on oluline leida lahendus, mis sobitub kõrva mugavalt. Mõned kõrvatropid on universaalsed, samas kui teised võivad olla mõeldud spetsiifilisema kujuga või hoopiski vormitavad.

Ühekordsed vs korduvkasutatavad:

Magamiseks mõeldud kõrvatropid saavad enamasti sageli kasutust, mistõttu võiks eelistada korduvkasutatavaid kõrvatroppe. Ühekordsed kõrvatropid paistavad esialgu odavamad, aga tegelikult võib aja jooksul nende kulu olla hoopiski palju suurem. Ühekordsete ja korduvkasutavate kõrvatroppide erinevusest saad täpsemalt lugeda siit.

 

Kokkuvõttes on parimad magamiseks mõeldud kõrvatropid need, mis pakuvad sinu jaoks oodatud tulemust. Tasub kaaluda nii materjali, mürasummutust, mugavust, suurust ning kuju. Ei ole üldse ebatavaline, et parimad kõrvatropid ilmnevad alles siis, kui on proovitud mitmeid erinevaid paare. Õige paari kõrvatroppidega saad aga luua rahuliku ja vaikse unekeskkonna, tagades, et ärkad hommikul värskena ja valmis uuele päevale vastu astuma.

Tagasi blogisse