Calmer

Calmer

Calmer on ainulaadne seade, mis vähendadab helide moonutusi ja seeläbi ka helide poolt tekitatud stressitaset.

Calmeri toode sündis pikaajalise tootearenguse tulemusena, kui Flare Audio CEO avastas viisi leevendada heli moonutusi nende moonutuste tekkimise kohas - inimese enda kõrvas. Calmeri ainulaadne tehnoloogia vähendab helide ebameeldivaid sagedusi. See annab võimaluse vähendada kehas stressireaktsiooni tekitavate helide mõju. Sellisteks helideks on näiteks telefoni teavitushelid, äkilised helid, uste paukumine, koerte haukumine jpt).

On oluline rõhutada, et Calmer ei ole kõrvade kaitsmiseks mõeldud kõrvatropp - sellel on ainult vähene helisummutusefekt! 

Kui on soov helisid summutada ja helitundlikkust leevendada, aga jätkuvalt mingil määral ikkagi ka ümbritsevaid helisid kuulda (nt kõne või muud), siis soovitame VIBES KÕRVATROPPE!

See aga tähendab, et see sobib hästi kasutamiseks neile, kes siiski tahavad kuulda näiteks hommikul äratuskella, öösel lapse nuttu või muid helisid.

Kuidas Calmer töötab?

Calmer muudab kõrva resonantsi, kasutades teistsugust helilainete juhtimise viisi, mis vähendab Concha efekti mõju. Concha on meie kõrvalesta õõnsus, mis asub kohe kuulmekäigu avause juures ning mis tavaliselt resoneerib keskmise helisagedustega helisid. 

Calmeri tehnoloogia

Selle resonantsi eemaldamisel/vähenemisel muutuvadki igapäevased ärritavad helid vähem häirivaks. Kehas ei teki enam "võitle või põgene" reaktsiooni, mis muidu nende helide peale tekib. Samuti pole keskmise sagedusega helidel nende tavapärast kõrvadele valulikku omadust.

Kuigi see "võitle või põgene" reaktsioon on olnud meie evolutsiooni ülioluline osa, et hoiatada meid vähimagi heli või ohu eest, koormab see praeguses kaasaegses maailmas meid tarbetu stressiga, kus me ei pea enam iga krõpsu ja vaikse heli pärast valvel olema.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) avaldas 2018. aastal tõendid selle kohta, et ebameeldiv, vali või häiriv müra suurendab stressitaset, põhjustab paljusid terviseprobleeme ja isegi suurendab enneaegse surma riski.

Calmeri tehnoloogia aluseks on Newcastle'i ülikooli ja UCL-i uuringud, mis leidsid, et paljud inimeste jaoks ebameeldivad helid, näiteks nagu noa kraapimine vastu pudelit, langevad keskmisesse sagedusvahemikku (~2 kHz kuni 5 kHz).

Et hoiatada meid ohtude eest, lisatakse kõrva tasandil üle 20 dB keskmise sagedusega helide resonantsile juurde, mis halvendab meie võimet kuulda helisid kõrgkvaliteetselt või lõõgastuda kaasaegses mürarikkas maailmas. Seda nimetatakse HRTF-iks (head related transfer function ehk peaga seotud ülekandefunktsiooniks). 

Calmeri summutus sageduste kaupa

Southamptoni ülikooli Institute of Sound and Vibration Research (ISVR) on teostanud Calmeri seadmetele sõltumatud testimised.

Kes ja kus võiks Calmerit kasutada?

Calmer sobib inimestele, kel esineb helitundlikkus (hüperakuusia) või misofoonia, ning ka müraga seotud stressi ja muude kuulmishäirete korral. Lisaks kasutavad Calmeri seadet edukalt paljud inimesed, kellel on autismispektri häire ning kel esineb ülitundlikkus helide suhtes. 

Calmeri seade võib osutuda kasulikuks mürarikastes kohtades, reisimise ajal, töökohal, õppimise ajal ning kõikjal, kus on soov rahulikuma keskkonna järele.

Calmer seadet saab kasutada ka parema heli selguse saavutamiseks muusika kuulamisel – nii kõrvaklappide all kui ka kontsertidel.

Calmer’i efekt tuleb kõige paremini välja pikemal kandmisel. Soovitame Calmerit esimese 24 tunni jooksul kasutada nii palju kui võimalik, et anda kuulmissüsteemile aega harjumiseks. Calmer’i pikaajalisel kasutamisel märgatakse üldise stressitaseme langust, kehakeele muutumist ning keskendumise lihtsustumist. 

Toote spetsifikatsioonid.

Calmer on saadaval kahes suuruses: standard ja mini. Tootja sõnul peaks enamikele inimestele sobima Calmeri standardsuuruses variant. Nad soovitavad väiksemat varianti inimestele, kel on olnud probleeme näiteks kõrvasiseste kõrvaklappide kasutamisel (ei lähe suuruse tõttu hästi kõrva sisse, kipuvad välja kukkuma jms) või ka teistsuguste kõrvatroppide kõrva sisestamisel (kui on tunne, et need on liiga suured olnud). Juhime küll tähelepanu, et viimati mainitud põhjused võivad olla seotud ka ebahariliku kõrva kujuga, ei pea olema alati tingitud kõrva suurusest.

Calmer Mini suurus on sobilik lastele!

Calmer tooted on tehtud pehmest vastupidavast silikoonist. Toode ei sisalda lateksit. Silikoon, mida toodete valmistamiseks kasutatakse, on mittetoksiline ja nahale ohutu. Enne kasutamist arvestage kõikide oma teadaolevate allergiate või nahatundlikkusega ja vajadusel konsulteerige arstiga.

Iga Calmer komplektiga tuleb kaasa võrkkott.

Tootega saad tutvuda SIIN.

Tootega seotud küsimuste korral kirjutage: maris@vaiksem.ee.

Samuti oleme tänulikud, kui saate anda tagasisidet Calmeri kasutamise kohta!

Tagasi blogisse