kõrvatropid ja mürakahjustus

Kas kõrvatropid on minu jaoks?

Päikesekaitse kandmine päikeselistel päevadel on väga tavapärane, kuid kui sageli mõtled sa enda kõrvade kaitsmisele enne mürarikkale üritusele minekut?

Kuulmine on üks meie olulisemaid meeli, kuid märkame seda sageli alles siis, kui oleme kuulmist kaotamas. Enamik inimesi ei ole kahjuks teadlikud, kui kergesti võib kuulmiskahjustus tekkida ning mis tegevused sellele kaasa aitavad. 

2021. aasta märtsikuus avaldas World Health Organisation (WHO) hoiatuse, et aastaks 2050 on maailmas ligi 2.5 miljardit kuulmislangusega inimest.

WHO kuulmiskahjustus 2050

Üks võimalik (ja järjest levinum) põhjus kuulmislanguse tekkeks on mürakahjustus (noise induced hearing loss, NIHL). Mürakahjustuse ennetamiseks on hea võimalus kasutada kõrvatroppe. 

Mürast põhjustatud kuulmiskahjustus võib tekkida nii ühekordsest erakordselt valjust mürast (näiteks vali pauk, püstolilask, plahvatus jms) kui ka pikema aja jooksul mürarikkas keskkonnas viibimisest (töötamine mürarikkas kohas, kontserdid jms).

Täpsemat infot kuulmise füsioloogia ja kuulmislanguse tekkimise kohta saab lugeda järgmistest blogipostitustest. Samuti kirjutame toodetest ja nende kasutamise võimalustest.

Tutvu meie lehel pakutavate toodetega, kui töötad mürarikkas keskkonnas, puutud kokku mürarikaste töövahenditega, kannatad helitundlikkuse käes või lihtsalt soovid saada rahulikku und.

Hoia oma kõrvu!

Tagasi blogisse